Tangram; eğlenceli bir akıl oyunu

Tangram, bir akıl oyunudur.
Tangram, eğlenceli bir akıl oyunudur.

Tangram, taş, kemik, plastik veya tahtadan yapılmış olan geometrik biçimlerdeki yedi adet parçayı bir araya getirerek çeşitli formlar oluşturma esasına dayalı yaratıcı bir zeka oyunudur.

Tangram nasıl oynanır?

Hedeflenen form, geometrik bir şekil, hareket halindeki bir insan figürü, hayvan figürü, alfabedeki bir harf ya da benzeri bir şey olabilir. Hedef olarak belirlenen formu oluşturabilmek için, yedi parçanın tamamını kullanmak gerekir. Bu parçalar, farklı büyüklüklerdeki beş adet üçgen, bir adet kare ve bir adet paralel kenardır. Bu yedi parçanın Güneş, Ay, Mars, Jüpiter, Satürn, Merkür ve Venüs’ü temsil ettiği söylenmektedir. Çin’de geliştirilen bu oyunun ortaya çıkışı çok eski tarihlerde
olmuştur.

Özden Doğan

Özden Doğan, 1982 Kastamonu doğumludur. 2004’te Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 2015’te Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sınıf Öğretmenliği Eğitimi alanında Yüksek Lisansını tamamladı. Bu süreçte üstün zeka üzerine çalışmalar yaptı. (Üstün Yetenekli Çocukların Yetiştirilmesinde Ebeveynlerin Karşılaştıkları Güçlükler ve Çözüm Önerileri Haziran 2015). 2015’te Aydın Üniversitesinde “Üstün Zekalılar Eğitici Eğitmenliği” eğitimi aldı. 2018’te Başkent Üniversitesinde “Oyun Terapisi” eğitimi aldı. Halen İstanbul Üniversitesi “Sosyal Hizmetler” öğrencisidir. Aktif olarak sınıf öğretmenliğinin yanı sıra özel çocuklarla birebir ilgilenmekte, atölyeler ve eğitim koçluğu yapmaktadır. Evli ve bir çocuk annesidir.

Şunlar da hoşunuza gidebilir..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir