Sihirli Ejder

Wish Dragon Sihirli Ejder
Wish Dragon – Sihirli Ejder

Çocukluğunuzda oynadığınız bir arkadaşınızı, dostunuzu ya da sizin üzerinizde etkisi olan birini görmek, onunla konuşmak, birlikte vakit geçirmek çok güzeldir, hayali bile güzeldir. Sevdiğin birini arama, bulma duygusu o kadar güçlüdür ki yıllar geçmiş olsa bile hatıraları canlı tutar. Peki siz 3 dilek hakkınızdan birini sevdiğiniz birini bulmak için verir miydiniz?

Wish Dragon Sihirli Ejder
Sihirli Ejder

Sony Pictures Animation‘ın 2021 yılında yaptığı, Chris Appelhans‘ın yazar ve yönetmen olarak karşımıza çıktığı, 1 saat 38 dakikalık animasyon filmi; orijinal adıyla Wish Dragon (Sihirli Ejder), çocukluğunda çok eğlenceli zamanlar geçirdiği arkadaşını görmek isteyen bir genç üzerine kurulmuş. Babası küçük yaşta vefat eden Din isimli genç üniversitede okumaktadır ancak çok sevdiği arkadaşı Lina’nın doğum günü için dağıtıcılık yaparak para biriktirmeye çalışmaktadır. Annesi de yemek yaparak geçimini sağlamaktadır. Daha önce aynı semtte otururken birlikte çok güzel anılar biriktirmişlerdir. Ancak o şimdi reklam yıldızı olan ünlü bir şahsiyettir. Annesini küçükken kaybeden Lina’nın babası çok yoğun çalışmakta ve kızına hiç vakit ayıramamaktadır. Bu yüzden yalnız büyüyen Lina, çocukluğunda hep Din ile vakit geçirmiştir. Babasının işi sebebiyle taşındıktan sonra bir daha görüşememişlerdir. Lina’nın boy boy resimleri yıllar sonra reklam yıldızı olarak büyük binaların üstünü kaplamaktadır. Din, o parlak reklamlara baktıkça hep eski mutlu çocukluğunu hatırlamaktadır.

Alaaddin’in Sihirli Lambası

Alaaddin’in Sihirli Lambası, binbir gece masallarının en güzellerindendir. Eski bir çaydanlık yahut gaz lambasını okşadığınız an “Dile benden ne dilersen, Sahip!” diyen bir cin çıkıverir. “Cin şişeden çıkınca” hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Dünyaya hükümdar olmak isteyenler ve tonlarca altın isteyenler hep vardır ve olacaktır. Bu sihirli şişelerin peşinde koşan da çoktur. Hikayedeki cin Long, vakti zamanında hükümdarlık yapmış ancak cezalandırılarak bir çaydanlığın içine hapsedilmiş, 10 kişinin dileğini gerçekleştirdikten sonra özgürlüğüne kavuşacak olan zavallı biridir aslında. Sivri dilli ve alaycı bir üslubu olsa da aslında o da herkes gibi gerçek dostluğun özlemini çekmektedir.

3 Dilek Hakkı

Bazen öyle anlar yaşarız ki elimizde sihirli bir değnek olsun ve bozulan işlerimizi düzeltsin, gülünç ve zor durumlardan bizi kurtarsın isteriz. Ancak 3 dilek hakkı şansımız olsa ne yapacağımıza karar veremeyiz. Çünkü herhangi bir şeyi dileyebileceğimiz zaman, gerçekten neyin önemli olduğuna karar vermemiz gerekir.

Animasyon filmde Long, Din’e 3 dilek hakkını açıklarken “sevdiği kızı kendine aşık edemeyeceğini” vurguluyor. Din, kötü adamların elinden kurtulmak ve çaydanlığı korumak için ilk dilek hakkını “çok iyi dövüşmek” olarak kullanıyor. İkinci dilek hakkını; sevdiği kızın doğum gününe gidebilmek, 24 saat geçerli olan iyi bir kıyafet, saat ve araba olarak kullanıyor. Üçüncü dilek hakkını ise filmin sonunda kullanıyor. Bunu filmin heyecanını kaçırmamak için yazmıyorum.

Gerçek Dostluk

Wish Dragon Sihirli Ejder
Lina ve Din küçükken

Birçok şeyi parayla satın alabileceğimizi sanırız. Nitekim çoğu zaman iş dönüp dolaşıp oraya çıkar ne yazık ki ama.. “Ama”sı şu ki gerçek dostlukları parayla da satın alamayız. Onlar hayatın bizim için sürpriz lütuflarıdır. Kötü günlerimizin tesellisi, iyi günlerimizde mutluluğumuzun mayasıdır. Sihirli Ejder filminde de gerçek dostluğun tadına varan Long, tam rahat edecekken, kutlamalarla yeni bir hayata başlayacakken ve özgür olacakken dostu için büyük bir fedakarlığı göze alır.

Aç Gözlülüğün Sonu

3 dilek hakkını elde eden kötü adamlardan biri; dokunduğu her şeyin altın olmasını diliyor ve yanlışlıkla kendine dokunduğu zaman da altın bir adama dönüşüyor. Aç gözlülüğünün cezasını da böylece çekmiş oluyor. Bir diğeri yavru köpekler diliyor. Yüzlerce yavru köpek, sevgi dolu bir son onunki. Burada, kötü insanların da değişebileceği vurgulanıyor.

Gerçek Mutluluk

Wish Dragon Sihirli Ejder
Sihirli Ejder

Sihirli Ejder, samimi komşulukların, sofraya misafirler için bir iki tabak daha koymanın güzelliğini hatırlatan, sımsıcak bir çocuk filmi. “Çay koy geliyorum” diyebileceğiniz bir dostunuz varsa siz de şanslı kişilerdensiniz, unutmayın! İmdb‘de 7.2 puana sahip olan animasyon filmini çocuklarınızla birlikte izleyebilirsiniz.

Evim ve Ailem’deki diğer yazılarıma buradan ulaşabilirsiniz.

Şunlar da hoşunuza gidebilir..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir