Shapy Zeka Oyunu

Shapy Kutu Oyunu

Shapy zeka oyunu, çocuklarda gözlem yapmayı, hızlı düşünmeyi ve algıda seçiciliği geliştirir. Geometrik şekilleri tanıması ve algılamasına yardımcı olur. Hem görsel algı becerisi hem de hızlı düşünme becerisi kazandırır.

Shapy Kutu Oyunu

Amaç

Oyuncular 3 farklı şekilli oyun küplerini aynı anda atarak, küplerin yukarı gelen şekillerinin aynısını taşlarda da bulmaya çalışırlar.

Hızlı düşün, odaklan, doğru şekilleri bul, taşları topla…

Kazanımlar

Gözlem, seçici dikkat, odaklanma, renk tanıma kopyalama ve bilgiyi transfer etme kabiliyetini geliştirir. Shapy oyunu 4 yaş ve üzeri çocuklarda seçici dikkat ve hızlı refleks gelişimi sağlayan bir grup oyunudur.

Oyunun İçeriği

Oyunda üzerlerinde şekiller bulunan (daire, kare, üçgen, yıldız, çiçek, kalp) 41 adet renkli ahşap sekizgen parça, 3 adet oyun küpü ve mavi bezden yapılmış bir oyun alanı bulunmaktadır.

Shapy nasıl oynanır?

Shapy Kutu Oyunu

Shapy oyunu çocukların oyuna alışması için kolaydan zora doğru aşama aşama oynatılır.

İlk Aşama (Başlangıç düzeyi)

İlk olarak üzerinde tek şekil bulunan ahşap parçalar oyun alanına yerleştirilir. Tek oyun küpü atılır. Oyun küpünde çıkan şeklin olduğu parçanın üzerine elini ilk kapatabilen oyuncu o şekli kazanır.

İkinci Aşama (Orta Düzey)

Bir süre bu şekilde oynadıktan sonra (yaş grubuna göre bu süre 1 hafta ile 1 ay olarak değişebilir.) oyun alanına 2 şekilden oluşan parçalar da ilave edilir ve 2 oyun küpü aynı anda atılır. 2 oyun küpünde çıkan şeklin bulunduğu parçaya elini ilk kapatan oyuncu o parçayı kazanır.

Üçüncü Aşama (İleri Düzey)

Bu şekilde oynamaya da alıştıktan sonra tüm parçalar oyun alanına yerleştirilir. 3 oyun küpü aynı anda atılır. 3 oyun küpünde çıkan şeklin hepsinin olduğu parçaya elini kapatan oyuncu o şekli kazanır.

Burada dikkat edilmesi gereken bir durum oyun küplerinde aynı şeklin gelmesidir. Örneğin bir oyun küpünde kare, diğer 2 oyun küpünde ise üçgen çıkması durumunda üzerinde 2 şekil bulunan (kare ve üçgen) parça kapılmalıdır. 3 oyun küpünde de aynı şekil çıkması durumunda sadece tek şeklin olduğu parça alınır.

Özden Doğan

Özden Doğan, 1982 Kastamonu doğumludur. 2004’te Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 2015’te Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sınıf Öğretmenliği Eğitimi alanında Yüksek Lisansını tamamladı. Bu süreçte üstün zeka üzerine çalışmalar yaptı. (Üstün Yetenekli Çocukların Yetiştirilmesinde Ebeveynlerin Karşılaştıkları Güçlükler ve Çözüm Önerileri Haziran 2015). 2015’te Aydın Üniversitesinde “Üstün Zekalılar Eğitici Eğitmenliği” eğitimi aldı. 2018’te Başkent Üniversitesinde “Oyun Terapisi” eğitimi aldı. Halen İstanbul Üniversitesi “Sosyal Hizmetler” öğrencisidir. Aktif olarak sınıf öğretmenliğinin yanı sıra özel çocuklarla birebir ilgilenmekte, atölyeler ve eğitim koçluğu yapmaktadır. Evli ve bir çocuk annesidir.

Şunlar da hoşunuza gidebilir..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir