Sihirli Dükkan’ın lezzetli pastaları, yenilebilir çiçekleri

Sihirli Dükkanın Lezzetli Pastaları Yenilebilir Çiçekleri
Fotoğraf: Duygu Sıkı

Sihirli Dükkan‘ın sahibi Duygu Sıkı, lezzetli pastalar, pop cakeler, kurabiyeler ve cup cakeler pişiriyor. Şeker hamurundan harika çiçekler ve figürler yapıyor. Sağlığa zararlı hiç bir ürünü ve katkı maddelerini kullanmayan, harika butik pastalar hazırlayan Duygu Sıkı ile pastacılık öyküsünü konuştuk.

Duygu Hanım, bir çağrı merkezinde yöneticiyken başladı pasta kurslarına gitmeye. Kendi deyimiyle mutfak kaçış yeriydi. Sosyal sorumluluk projesi olarak gördü çalışma arkadaşlarına her sabah kurabiye hazırlamayı. Çünkü insanları mutlu görmek ona iyi geliyordu. Emekli olduğunda ise yine kendini “rehabilite yeri” olarak gördüğü mutfakta buldu.

Aldığı pastacılık eğitimleri birbirini kovaladı. Kurslar ve özel eğitimlerle kendini geliştirdi. Birikiminin doğal bir sonucu olarak instagramdaki Sihirli Dükkan ortaya çıktı. Duygu Hanım, lezzetli pastalar, pop cakeler, kurabiyeler ve cup cakeler pişiriyor. Şimdilerde Üsküdar’dan Fatih’e heykel atölyesine, online olarak resim kursuna katılıyor. Ama yine girişken ruh, kendi gelişimi için uygun gördüğü eğitimleri kaçırmıyor.

Şimdilerde annesinin bakımıyla yakından ilgilenen Duygu Hanım, çok sevdiği pasta yapmaktan geri durmuyor. Sipariş aldıkça lezzetli pastalar yapmaya ve pastaneler için pasta figürü çalışmaya devam ediyor.

Sihirli Dükkan’ın sahibi Duygu Sıkı’yı daha yakından tanımak isteriz.

Sihirli Dükkanın Lezzetli Pastaları Yenilebilir Çiçekleri
Fotoğraf: Sihirli Dükkan – Duygu Sıkı

1970 yılında doğdum. 25 yaşında bir kızım var. Ferhunde Hanım isimli bir kedim var.

Ne yapmayı seversiniz?

Pasta yapmayı seviyorum. Kadın ve çocuk figürleri çalışmayı seviyorum. Kişisel gelişim ve psikoloji kitaplarını okumayı seviyorum. Bu aralar Gülseren Buğdayıcıoğlu’nun kitaplarını okuyorum. Dekorasyona merakım var. Kırık dökük yerleri güzelleştirmeyi seviyorum.

Sihirli Dükkan nasıl ortaya çıktı?

Çağrı merkezinde 20 yıl yönetici olarak çalıştıktan sonra emekli oldum. Tabi yerimde duramadım. Ne yapabilirim diye düşündüm. Mutfağı çok seviyordum. Mutfak benim kaçış yerimdi, mutfakta vakit geçirmek terapi gibi geliyordu. Pasta, kek yapmayı, başkalarına yedirmeyi çok seviyordum. 2013 yılında İSMEK‘te pastacılık kursuna gitmiştim. Sosyal sorumluluk projesi olarak çağrı merkezindeki çalışma arkadaşlarıma her sabah kurabiye hazırlıyordum. İnsanların sabah işe gülümseyerek başlamaları beni mutlu ediyordu. Pastacılıkla ilgili bir çok eğitime katıldım. Bediş Kurabiye‘den butik kurabiye dersi aldım. Pasta yapmak bana kendimi iyi hissettiriyor. Şimdilerde bir pastaneye pasta figürleri yaparak yardımcı oluyorum.

Kendi işyerinizi açmayı düşünmediniz mi?

Hayalim bir yer açmaktı. Her zaman hep en iyisini yapmak isterim. Şu an piyasa şartlarının uygun olmadığını düşünüyorum. Piyasada zor şartlarda çalışıyorlar. Görme engelli annemin bakımıyla da yakından ilgileniyorum, kendimi geliştirerek yoluma devam ediyorum.

Çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Renk sanat atölyesine gidiyorum. Nesrin İçen‘den heykel eğitimi alıyorum. Sulukule Sanat Akademisi’nde suluboya kursuna gidiyorum. Pasta figürlerini yaparken heykel atölyesinin çok faydasını gördüm. Çocuk ve kadın figürleri yapmayı seviyorum. Şeker hamurundan çiçekler yapıyorum. Çalışmalar bana iyi geliyor, kendimi iyi etmek için yapıyorum. Çok sipariş almıyorum. Projelerde yer almaya çalışıyorum.

Pasta siparişini kaç gün önceden haber vermek gerekir?

Butik bir pasta yapmak için 3 gün gerekiyor. Keki-ganajı, kreması, kaplaması, figürleri, meyveleri ve süslemesi için üç gün gerekiyor.

Sizden eğitim almak istesek yardımcı olur musunuz?

Elbette.

Şunlar da hoşunuza gidebilir..

2 Responses

  1. Deniz Şenol Denizci dedi ki:

    8 Mart gibi önemli bir günde bu röportajı çok değerli ve anlamlı buldum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim 🙏

  2. Evim ve Ailem dedi ki:

    Teşekkürler, beğenmenize sevindim 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir