Çocuklar için mantık bulmacaları: Meta Forms

Meta Forms, mantık bulmacalarından oluşan bir akıl oyunu.

İçindekiler

80 Çözümlü mantık bulmacası içeren 1 kitap
9 Parça
1 Oyun Tahtası

Bulmaca seven çocuklara: Meta Forms
Meta-Forms, mantık bulmacalarından oluşur.

Amacı

Tüm kurallara uyacak şekilde 9 parçanın 3×3’lük bir oyun tahtasının içine yerleştirerek mantık bulmacalarını çözmek.

İpuçlarını Anlama

Bulmaca kitabının başındaki “Hızlı-Başlangıç” bölümünden yardım alarak Meta Forms oynamaya hemen başlayabilirsiniz. Belirli bir noktadan sonra oyuncular daha fazla yardıma ihtiyaç duyabilirler.

Meta Forms nasıl oynanır?

Kitaptaki ipuçlarının ne anlama geldiği burada açıklanmaktadır. Çocuklar yeni bir ipucunun kendilerine açıklanması için sizden yardım isterlerse, onları “Görsel Sözlük” e yönlendirerek cevabı kendi başlarına bulmaya teşvik edin. Her ipucu basit bir mantıksal ifadenin görsel anlatımıdır. İpucu, “Pozitif” veya “Negatif” olup olmadığına bağlı olarak “bir parça oyun tahtasının içerisinde nereye yerleştirilmeli veya nereye yerleştirilmemeli” sorusuna cevap verir.

  • Pozitif İpucu : “Bir parça nereye yerleştirilmeli?” sorusunu cevaplandırır.
  • Negatif İpucu : “Bir parça nereye yerleştirilmemeli? sorusunu cevaplandırır.
  • Spesifik parçalar : Parçaların renk ve şekillerini gösterir.
  • Şekille ilgili İpucu : Rengi bilinmeyen spesifik bir parçanın şeklini gösterir.
  • Renkle ilgili İpucu : Şekli bilinmeyen spesifik bir parçanın rengini gösterir.

Bulmaca düzeyleri

Meta-Form’un içinde 6 seviyeye ayrılmış 80 mantık bulmacası bulunmaktadır. Oyuncuların mantık kavramlarını tanıması ve kendilerine güvenerek bu kavramları uygulayabilmesi için her seviyede yavaş yavaş yeni kavramlarla tanıştırılmaktadır. İlk üç seviye 4-6 yaşlarındaki küçük çocuklar için uygundur. Oyuncular oyunda ilerledikçe, her bulmacayı çözmek için çok daha karmaşık bir mantıksal çıkarım yapmaları gerekecektir. 4. seviyeden itibaren her yaştaki oyuncu, çözüme ulaşmada ve buldukları çözümü anlatmada zorlanır. Çocukların, gerektiğinde yetişkin desteği alarak, oyunda kendi hızlarına göre ilerleme kaydetmelerine olanak tanıyın.

Özden Doğan

Özden Doğan, 1982 Kastamonu doğumludur. 2004’te Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 2015’te Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sınıf Öğretmenliği Eğitimi alanında Yüksek Lisansını tamamladı. Bu süreçte üstün zeka üzerine çalışmalar yaptı. (Üstün Yetenekli Çocukların Yetiştirilmesinde Ebeveynlerin Karşılaştıkları Güçlükler ve Çözüm Önerileri Haziran 2015). 2015’te Aydın Üniversitesinde “Üstün Zekalılar Eğitici Eğitmenliği” eğitimi aldı. 2018’te Başkent Üniversitesinde “Oyun Terapisi” eğitimi aldı. Halen İstanbul Üniversitesi “Sosyal Hizmetler” öğrencisidir. Aktif olarak sınıf öğretmenliğinin yanı sıra özel çocuklarla birebir ilgilenmekte, atölyeler ve eğitim koçluğu yapmaktadır. Evli ve bir çocuk annesidir.

Şunlar da hoşunuza gidebilir..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir