Makyaj Malzemeleri

Makyaj Malzemeleri
Makyaj Malzemeleri. Fotoğraf: Sevil Şentepe

Hepinize merhaba. Birkaç haftadır sizlere makyaj nasıl yapılır, nelere dikkat edilir gibi konuları anlatmaya çalışmıştım. Bu hafta ise size daha farklı bir konuda bilgi vermeye çalışacağım. Aslında pek çoğunuzun bildiği ama yeni trendlerle birlikte adını sık duymasına rağmen belki de hiç içeriğini bilmediğiniz bir konu hazırladım.

Bu haftaki konumuz makyaj malzemeleri… Hangi malzeme ne işe yarar, fonksiyonu nedir, ne için kullanılır?

Hadi başlayalım…

Makyaj Malzemeleri. Fotoğraf: Sevil Şentepe
Makyaj Malzemeleri. Fotoğraf: Sevil Şentepe
  • Concealer: Göz çevresini aydınlatmak, morlukları kapatmak ve göz makyajına baz olarak kullanılır. Concealer’ın fonksiyonu gözü belirginleştirip ortaya çıkartmaktır.
  • Kaş Rimeli: Genelde çoğumuz kaş kalemi ve farını tercih ediyoruz ancak son yılların trendi olan kaş rimelleri daha doğal bir görüntü sağlıyor. Özellikle de waterproof (suya dayanıklı) olanları tercih ederseniz gün boyu kaşlarınızda kalıcılık sağlamış olursunuz.
  • Dipliner: Eyeliner gibi kirpik dibine belirginleştirmek, bakışları keskinleştirmek için kullanılan ve biz kadınların genelde tercih ettiği ve severek kullandığı kirpik diplerine uygulanan bir makyaj malzemesidir. Eğer dipliner’ı kullandıktan sonra çok çabuk dağılıyorsa burada iki sorun vardır. Ya göz kapağımız yağlıdır ya da göz kapağımızda düşüklük var demektir. Bunu önlemek içinde göz kapağına önce ten rengi bir far uygulamanız ve waterproof dipliner tercih etmeniz yeterli olacaktır.
  • BB/CC Cream: Gelelim günümüzde çok tercih edilen BB veya CC kremlere… Bu kremler nemlendirme, güneşten koruma ve fondöten etkisi olan ürünlerdir. Peki BB ve CC kremi birbirinden ayıran özellik nedir? BB krem, hafif bir fondöten etkisi yaratırken, CC krem ise ciltteki ton farkını dengeler. BB ve CC’nin ortak özelliği ise ikisinin de nemlendirici ve güneş koruyucu özeliği olmasıdır.
  • Terracotta: Günümüz trendlerinden olan en popüler pudralar arasında olup, daha fazla pigmentasyona sahip bir pudradır. Terracotta pudranın en güzel özelliği sedefli tonların cilt ile bütünleşmesidir. Özellikle bronz makyaj yaptığımızda veya yüzümüzün canlı olmasını isteğimizde terraccotta pudrayı tercih edebiliriz.
  • Highlighter: Genelde aydınlatıcı olarak bilinen highlighter cilt de aydınlık ve parlak bir görünüm sağlar. Aynı zamanda da cildinizin ön plana çıkartmak istenilen bölgelerinde uygulanır. Son zamanlarda trend olan kontürleme işleminde sıkça kullanılır. Cildi canlı tutması sayesinde özellikle gençler direkt olarak bile ciltlerine uygulayabilirler. Her kadının makyaj çantasının en gözde ürünüdür.
  • Lip Balm: kısacası dudak nemlendiricisidir. Dudakları kuru olan kadınların çoğunlukla tercih ettiği bu ürün, ister makyaj yaparken ruj bazı olarak, ister gün içinde sağlıklı dudaklar için kullanabilir. Lip balmı düzenli kullanmak, dudakların canlı görünmesini sağlar.

Tabii ki bu liste burada bitmiyor…

Rujlar, farlar, rimeller, allık gibi sık kullanılan ve herkes tarafından bilinen ürünler olduğu için bunları açıklamıyorum ve bu haftalık yazımı burada bitiriyorum.

Haftaya görüşmek üzere hoşçakalın.

Sevil Şentepe

1979 İstanbul doğumluyum. İlk işime Şişli’de bir güzellik salonunda başladım. Burada yeteneğimi fark ettim ve LCC’de eğitim aldım. TGRT, SKY TURK TV, NTV ve STAR TV’de ve ajanslarda makyaj sanatçısı olarak görev aldım. Şimdi hem değerli sanatçı Sevcan Orhan ile hem de serbest olarak çalışıyorum. İşimi çok seviyorum.

Şunlar da hoşunuza gidebilir..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir